Окупанти довго намагались пробитись до Бахмута, проте незважаючи на всі старання, це їм не вдалося. Тепер свої наступальні зусилля вони спрямували на Соледар.

Чому росіяни активізувались на цьому напрямку, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення обговорили з військовим експертом, співголовою ГО «Права справа» Дмитром Снєгирьовим.

«Соледар знаходиться на північ від Бахмута. За час так званого "Різдвяного перемир'я" російські окупанти здійснили передислокацію особового складу не тільки ПВК Вагнер, а й відповідно ЗС рф, підтягнули ствольну артилерію та інші засоби ураження. Йдеться про зміну тактики ведення військових дій на Донецькому напрямку. Якщо раніше окупанти штурмували Бахмут практично в лоб, то тепер мовиться про флангові охоплення позицій ЗСУ. Тому не випадкове загострення не тільки в Соледарі, а й відповідно в Кліщіївці — це інший фланг української оборони», — пояснив Снєгирьов.

Також Дмитро описав мету таких змін в російській тактиці:

«Основні завдання, які вирішують окупанти у моменті запеклих боїв за Соледар це спроба взяти під контроль логістику постачання гарнізону ЗСУ безпосередньо в Бахмуті».

Наостанок він пригадав де ще використовувався такий сценарій:

«Використовується саме та, тактика, яка була ними започаткована в Луганській області: штурм Северодонецька, Лисичанська — флангові охоплення і відповідно контроль за локаціями. Коли перерізали шляхи постачання, подальше утримання позицій стало досить проблематичним. Аналогічний сценарій розробляється і реалізується, нажаль, і в районі Соледара, Бахмута, Кліщіївки, Озерянівки, Андріївки».