Очільник ДФТГ міста Дніпро Геннадій Корбан оголосив полювання на воєнних злочинців, що здійснили пуск ракети по багатоповерхівці у Дніпрі.

Тому, хто підтвердить особисті дані злочинця, який здійснив пуск, Корбан обіцяє виплатити на умовах анонімності 25 тисяч доларів. Про це громадський діяч написав у соціальних мережах.


Нагадаємо, у липні 2022 року президент України Володимир Зеленський позбавив Корбана українського громадянства, того не пустила на територію України Держприкордонслужба, тому нині він перебуває в Ізраїлі.

Також нагадаємо, в суботу, 14 січня, під час масованого ракетного обстрілу України російська ракета Х-22, випущена з дального бомбардувальника Ту-22М3, влучила у панельну багатоповерхівку у Дніпрі. Обвалився цілий під'їзд. За останніми даними, загинуло 12 осіб, поранено 73 людини. Врятували 38 осіб. Доля 26 людей ще не вiдома.

Згодом Корбан опублікував фото і персональні дані командного складу і військовослужбовців 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку, розташованого в селі Шайковка Калузької області. Ймовірно, бомбардувальник Ту-22м3 саме цього полку завдав ракетного удару по Дніпру ракетою Х-22 з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня.