Українські військові вимушені відійти за межі Соледару.

Про нинішній стан справ на цьому напрямку в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів ветеран батальйону «Айдар», голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

«Отже, Соледар вже під контролем ворогів пару днів як. Відійшли від нього недалеко, до найближчої траси. Відходили з нього організовано, це не була втеча, це був організований вихід на нову, наперед вже облаштовану, лінію оборони і тепер тримають її. Там продовжується ворожий наступ, але за межами забудови їм трошки важче діяти, бо там вже може накривати наша арта», — розповів Євген.

Зі слів Дикого, наші військові зараз вийшли з лінії забудови на більш польову лінію фронту, що дасть можливістть вільніше відпрацьовувати по позиціях окупантів, коли ті будуть намагатися сунутись далі.

Підсумовуючи айдарівець запевняє, що ситуація не катастрофічна, хоча залишати свою територію це завжди боляче і цей відступ ускладнює позицію Бахмута. Проте трасу постачання зі сторони Соледара росіянам ще не вдалось взяти під контроль.