19 січня востаннє повернувся на малу батьківщину 39-річний рожищанин Сергій Васильович Вакалюк.

Живим коридором навколішки зустрічали Героя земляки, - повідомляють на сайті громади.

«Серце розривається від болю - війна осиротила ще одну малолітню дитину, у чорну хустину смутку та печалі вбрала ще одну молоду вдову. Надто високу ціну платить Україна за свою державність. Це має усвідомлювати кожен щирий українець. І ціна ця не підлягає прощенню ні сьогодні, ні з плином часу», - йдеться у дописі.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України священники ПЦУ відслужили громадську панахиду, після якої з Героєм прощалися усі, хто знав його у мирному житті - родина, друзі, однокласники, сусіди, просто небайдужі рожищани.

Як зазначив у своїй промові капелан Микола Царик, весь європейський світ захоплюється стійкістю українських захисників, які мужньо протистоять ворогу, за вільне завтра своєї Батьківщини віддають найдорожче - власне життя.

А сестра загиблого Сергія Вакалюка Світлана нестерпний біль серця від втрати найріднішої людини «вилила» на папір і присвятила своєму братові віршовані рядки.

Опісля панахиди велелюдна процесія рушила до храму Архістратига Михаїла, де відспівали загиблого Героя.

Сергій Вакалюк піднявся на захист України ще до повномасштабного вторгнення росії 24 лютого. Він зробив свій усвідомлений вибір і став контрактником ЗСУ, аби його маленька донечка жила у мирній і вільній країні.

Саме в європейській незалежній Україні бачив Сергій Вакалюк своє щасливе майбутнє з родиною. Та не судилося. 15 січня під час ворожого обстрілу поблизу села Іванівка Куп'янського району Харківської області життя Героя обірвалося.

Поховали Сергія Вакалюка з усіма військовими почестями на Алеї слави місцевого кладовища.