Вже існує безліч домовленостей із заходом про постачання тих чи інших видів озброєння Україні. Проте поки не вдається домовитись про постачання танків, літаків та далекобійного озброєння.

Причини утримання цього, такого необхідного Україні, озброєння обговорили в етері Громадського Інтерактивного Телебачення з політологом, журналістом-міжнародником Віктором Каспруком.

«Тут пояснення може бути тільки одне: захід побоюється ядерного удару росії і початку третьої світової війни. Це очевидні речі, але нам від цього не легше, тому що багато жертв можна було б уникнути, якби допомога з боку заходу була все-таки більшою», — роз'яснив Каспрук.

Після нашої перемоги на полі бою, постане питання подальшого убезпечення кордонів України та розмежування територій для створення нейтральної зони між нашою країною та рф.

До того ж політолог вважає, що для контролю цих територій можливо доведеться залучити європейські миротворчі війська на ряду з українськими:

«Тобто на цьому війна для нас не закінчиться, можливо закінчиться гаряча фаза, але утримувати росію чи те, що від неї залишиться в стані не агресії — це теж велика робота, яка може зайняти декілька років».

В підсумку зі слів Віктора, захід побоюється, що росія розпадеться на частини і кожна ця частина матиме окрему ядерну зброю, що буде важко контролювати. Це питання може бути вирішене тільки шляхом ядерного роззброєння після її військової поразки.