Настав новий 2023 рік, ми все далі наближаємось до нашої перемоги. Наша боротьба за незалежність триває.

Коли можна чекати закінчення війни та при якій умові, в етері ГІТу обговорили з політологом, журналістом-міжнародником Віктором Каспруком.

«Сценарії можуть бути різними, але цей рік має закінчитись нашою перемогою, тому що Україна та українці для цього дуже багато зробили. Єдине, це залежатиме від того, яку військову допомогу нам будуть надавати захід і Сполучені Штати. Тому що, щоб повністю переломити ситуацію, нам потрібні танки, далекобійні ракети, авіація. Поки що ця допомога для нас стримується, якщо оперативно ми отримаємо цю допомогу, то, я думаю, це може завершитися навіть до літа», — каже Каспрук.

Проте після нашої перемоги на полі бою та звільнення територій, постане питання притягнення росії до відповідальності, як правової, у формі суду та спеціального трибуналу над злочинцями, так і економічної з виплатою репарацій. Навряд рф припинить обстріли та визнає повністю свою вину, погодившись виплачувати збитки.

Віктор пояснив як має бути організоване подальше співіснування нашої країни з росією в таких умовах:

«Це вже маємо розглядати, як другий етап. З моєї точки зору, нам, як мінімум, треба робити зону безпеки приблизно до 200 км вглиб теперішньої території росії, для того, щоб убезпечити українські території від обстрілів».

В підсумку, зі слів політолога, цю демілітаризовану зону розмежування потім будуть контролювати або українські, або об'єднані європейсько-українські миротворчі війська.