Комітет ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування організував у Луцьку круглий стіл.

Про це повідомили на сторінці Волинської облдержадміністрації у Фейсбук.

В обласному центрі Волині відбувся круглий стіл за участю представників влади всіх рівнів. Тема спільного обговорення – безпека населення і взаємодія влади всіх рівнів та громадськості у цій сфері.

Участь у круглому столі взяв заступник очільника Волинської області Олександр Троханенко, голова обласної ради Григорій Недопад, народний депутат від Волині Вячеслав Рубльов, народний депутат України Віталій Безгін, який модерував захід, голови волинських громад, керівники структур, які відповідають за безпеку громадян та представники громадських організацій.

Під час заходу обговорили стан безпекової ситуації у територіальних громадах Волині. Керівники правоохоронних структур та підрозділів ДСНС в області поінформували про заходи, що вживаються на Волині, особливо в умовах воєнного стану.

Як відзначив заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Троханенко, на сьогодні безпекову ситуацію в області можна охарактеризувати як стабільну та контрольовану. Зважаючи на потенційну зовнішню загрозу зі сторони білорусі, на Волині вживаються усі можливі заходи із захисту та укріплення кордону.

Щодо безпеки внутрішньої - обговорили ініціативи створення місцевої та добровільної пожежної охорони, організацію безпекових центрів у волинських громадах.

Організатори круглого столу презентували концепцію «Безпечна громада», напрацьовану експертами Центру політико-правових реформ. Також учасникам заходу представили дослідження за результатами співпраці органів публічної адміністрації та громадськості у сфері забезпечення безпеки громадян.