У селі Гроза Харківської області росіяни однією ракетою вбили більш як половину жителів, які прийшли на поминальний обід за односельцем.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, - пише Укрінформ.

«Це невеличкий населений пункт. У ньому на даний час проживало взагалі близько ста мешканців. Більшу частину мешканців цього села було вбито однією ракетою, запущеною росіянами. Це найбільша кількість жертв одного обстрілу з початку повномасштабного вторгнення у нашому регіоні”, - сказав Чубенко.

Він підтвердив, що у кафе проходили поминки за військовим, там були присутні його родичі та друзі.

“Всі загиблі - цивільні. Це здебільшого жінки, люди похилого віку. Звичайні місцеві мешканці, які ховали та поминали свого односельчанина”, - сказав Чубенко.

Речник ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко в ефірі телемарафону поінформував, що з-під завалів загалом дістали 58 осіб, із них 51 - загинули.

Рятувальники, медики, правоохоронці, волонтери, місцеві мешканці продовжують працювати на місці.

“Тривають пошуки тіл загиблих. Важко сказати, чи є ще люди під завалами. За попередніми даними, в кафе знаходилося близько 60 людей, а можливо, й більше. Рятувальна операція триватиме, поки ми не розберемо завали”, - зазначив Василенко.

Як повідомлялось, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки. 51 людина загинула, шестеро отримали поранення, двоє з них перебувають у важкому стані.

Поки що ідентифіковано 29 тіл, решта - значно понівечені.

За інформацією правоохоронців, удару по кафе рашисти завдали однією з модифікацій ракети “Іскандер”.