Лілія Романенко - дружина військовослужбовця, вона збирала кошти на безпілотники для захисників, проте стала потерпілою від шахраїв. 

Про це спілкувались в прямому етері ГІТу з Лілією Романенко дружиною військовослужбовця.

«Я дружина військовослужбовця, мама 2 діток, я працюю і з 1 серпня зіткнулася з ситуацією, що мені подзвонив чоловік і сказав, що вони «втратили очі» і попросив закупити "мавіки". Я звернулася до знайомих, друзів, компанії, де працює мій чоловік і через соцмережі я організувала збір. Я зібрала суму і у нас на районі є благодійна компанія «Україна» з якою я від початку, коли чоловік пішов на війну, консультувалась по обладнанню. Перед цим мене запитали, де я купувала і я скинула накладну, що просто в магазині. Через 3 дні сталася ситуація, що мені потрібно і я уточнила в кого вони купили може там краща ціна та умови. Мені порекомендували Славіка, який є родичем, він бивший військовий. Все пройшло успішно, він закупив "мавіки", все пройшло добре. Я запитала чи можу я розраховувати на цю людину і мені сказали, що так. Я не сумнівалася, навіть думки не було, що щось може статися. Ми вели переписку в телеграмі. Він мені сказав, що доставить "мавіки" в районі трьох днів. Ціна відрізнялася десь на 30-35 тисяч гривень від ринкової, що є досить непогано, бо я подумала, що можу хлопцям купити ще якогось іншого обладнання. По проханню людини, я передала налічку і потім через монобанк перечислила решту коштів. На кошти, що залишились ми вирішили купити машину, бо ж процес є нешвидкий. В результаті я В’ячеславу перечислила близько 500 тисяч гривень. Він з першого серпня по 16-те кормив обіцянками, що 3-4 дні і відправить…. І от з 16 серпня тягнеться ця ситуація. Я написала заяву і з цього часу заява вісить.», - розповіла потерпіла.

Пані Лілія закликає більш уважно ставитися до людей у яких купуєте обладнання, через родичів та знайомих не завжди є безпечно вирішувати такі питання.

Чи довели справу з шахрайством до кінця, дізнавайтеся у відео.