У Парижі масштабний громадянський марш проти антисемітизму зібрав, за даними поліції, понад 100 тисяч людей.

Про це пише " Європейська правда " з посиланням на канал BFM TV

На чолі колони, яка стартувала з Площі Інвалідів, з великим банером "За Республіку проти антисемітизму" можна було помітити відомих французьких політиків.

Крім двох організаторів, Жерара Ларше та Яеля Браун-Піве, присутні також прем'єр-міністр Елізабет Борн, екс-президенти Франсуа Олланд та Ніколя Саркозі.

Є також колишні прем'єр-міністри, такі як Жан Кастекс, Едуар Філіп, Бернар Казнєв, Жан-Марк Еро та Мануель Вальс.

Водночас президент Франції Емманюель Макрон після кількох днів вагань у суботу заявив, що не приєднається до мітингу, але буде там "серцем та духом".

"Я ніколи не був на протестах на будь-яку тему. Моя роль... полягає в тому, щоб приймати рішення, говорити правильні слова, коли це необхідно, і діяти", - сказав Макрон.

Влада Парижа розмістила 3 ​​000 поліцейських уздовж маршруту протесту. Незважаючи на ризики для безпеки, акція зібрала велику кількість учасників – за попередніми оцінками поліції, у марші взяли участь понад 100 тисяч осіб.

У неділю по всій Франції було оголошено про проведення понад 70 мітингів, щоб сказати "ні" антисемітизму.

У Ніцці близько 3000 осіб, за даними поліції, взяли участь на березі моря у "великому мітингу за Республіку та проти антисемітизму" на заклик мера міста Крістіана Естрозі та місцевого відділення Представницької ради єврейських установ у Франції.

У Страсбурзі в неділю вранці зібралося кілька тисяч людей, зокрема, кілька депутатів французької партії LFI з Парижа.

У Ліоні понад 3 000 людей, за даними префектури, зібралися на площі Белькур, під дрібним дощем, перед статуєю Петра, що спостерігає, - пам'ятником французькому опору нацистської  окупації.