Жіноча збірна України з фехтування на шпагах здобула "золото" на етапі Кубка світу в італійському Леньяно, перемігши фехтувальників з Південної Кореї з рахунком 41:40.

Про це повідомили Суспільне спорт, пише УП. 

Етап у Леньяно став першим на рівні Кубка світу з фехтування на шпагах у сезоні 2023/24. У Леньяно команда України змагалася у складі Влади Харкової, Олени Кривицької, Інни Бровко та Джоан Фейбі Бежури. На турнірі "синьо-жовті" здобули шостий номер посіву.

Першими суперницями українських шпажисток на турнірі стала Естонія – до 1/8 фіналу. У дебютному протистоянні Україна здобула перемогу з рахунком 39:34.

У чвертьфіналі українки зустрілися з господарками доріжки - італійками на чолі з дворазовою чемпіонкою світу Росселою Ф'ямінго. Місце у топ-4 Україні гарантувала перемога з рахунком 45:36.

За місце у фіналі Харкова, Кривицька, Бровко та Бежура сперечалися у протистоянні зі збірною Гонконгу. Цей матч відбувся у близькій боротьбі, яку у підсумку виграли українки з рахунком 45:40 та гарантували собі щонайменше "срібло" турніру.

У фіналі етапу Кубка світу українська команда шпажисток зустрілася з першим номером посіву – збірною Південної Кореї, у складі якої виступали призери Олімпіади-2020 та чемпіонки світу Кан Йон Мі та Сон Се Ра.

Фінальне протистояння турніру завершилося мінімальною перемогою України із рахунком 41:40.

Тому на шляху до "золота" Україна перемогла всіх трьох призерів Олімпіади-2020.

Це перше "золото" у жіночій шпазі серед команд із 14 жовтня 2016 року, коли Україна перемогла на етапі у китайському Сучжоу. Тоді Україна також у фіналі здолала Південну Корею.

В олімпійській кваліфікації Україна піднялася на 5-е місце. Україна є найкращою командою Європи, яка поки що не отримала прямої путівки на Ігри-2024, тому претендує на олімпійську ліцензію за континентальною квотою.