КП «Ківерцівський центр первинної медичної допомоги» Ківерцівської міськради Волинської області 30 жовтня без торгів замовив ТОВ «Богдан-Авто Луцьк» автомобілі для надання первинної медичної допомоги на 19 млн грн.

Про це повідомляють у системі «Прозорро», пише видання Наші Гроші.

По цьому контракту мають поставити 15 спеціалізованих санітарно-транспортних автомобілів з Китаю по 1,30 млн грн. Модель невідома. Прямий договір уклали, бо на відкриті торги ніхто не прийшов.

За тендерною документацією відмінених торгів, це мали бути пікапи Great Wall Wingle 7 Luxury Long із дизельним двигуном Євро 5 об’ємом 2 л потужністю не більше 143 к. с., механічною коробкою передач, повним приводом, клімат-контролем, круїз-контролем, системами безпеки, заднім парктроніком, камерою заднього огляду, фронтальними та боковими подушками безпеки водія та переднього пасажира, шторками безпеки ззаду і спереду, шкіряним салоном, сенсором освітлення і дощу тощо. Ще передбачалась зимова гума із запаскою, лебідка і вогнегасник. Що ж до медичного обладнання, то вимагались медичні ноші трьох типів (А16, А10 та волокуші), сумка-укладка для надання первинної медичної допомоги, повітряний мішок АМБУ, а також десять рятувальних термоковдр.

У вересневому прайсі компанії «Богдан-Авто» дизельні пікапи Great Wall Wingle 7 Luxury Long 2022 року виробництва без додаткового обладнання коштують у роздріб 1,08 млн грн.

Фото Волинської ОДА

27 жовтня Волинська обладміністрація повідомила, про придбання 25 позашляховиків для “захисту об’єктів критичної інфраструктури від ворожих БПЛА та «шахідів»”.

Керівник ОВА Юрій Погуляйко зазначив, що мобільні бригади знаходяться на території Волині та під час повітряної тривоги займатимуть позиції на визначених місцях.

Тендерна документація вимагала ступінь локалізації виробництва не менше 15%. Учасник повинен був надати довідку із зазначенням найменування товару, назви виробника та номера ID товару, який присвоєно електронною системою закупівель. Якби запропонованого товару не було у переліку або ступінь локалізації товару був менше 15%, замовник відхилив би тендерну пропозицію учасника. Переможець одночасно з передачею товару повинен був надати замовнику підготовлену виробником товару фактичну калькуляцію собівартості товару, про що в складі тендерної пропозиції надається відповідний гарантійний лист.

При цьому постачальник «Богдан-Авто Луцьк» відсутній як виробник у переліку товарів із підтвердженим ступенем локалізації виробництва, який оприлюднюється на «Прозорро».

Центр очолює Олесь Марищук, а уповноваженою особою із закупівель є Ольга Кондратюк.

Засновниками «Богдан-Авто Луцьк» на чолі з Олегом Кухтою є ТОВ «Богдан-Авто Київ» і ПАТ «ЗНВКІФ «Богдан-Капітал». Кінцевим бенефіціаром фірми через «Богдан-Авто Київ» є Михайло Гладковський – один із синів Олега Гладковського, колишнього першого заступника секретаря РНБО України та бізнес-партнера п’ятого президента України Петра Порошенка.

Із 2017 року фірма натендерила 47 млн грн, найбільше – у Держпродспоживслужби Волині.