Російська пропаганда продовжує вести інформаційну війну, зокрема користується деякими церковними медіаресурсами України, щоб поширювати свої наративи серед української авдиторії.

Про те, хто розробляв пропаганду «руського міра» для того, аби її поширювати в українському церковному середовищі, та які ресурси досі допомагають транслювати московські наративи, в етері Громадського інтерактивного телебачення розповів бакалавр богослов'я та релігійний публіцист Денис Таргонський.

За його словами, пропаганда «руського міра» розроблялася для українського церковно-релігійного середовища російською церквою, зокрема самим патріархом Кирилом, ще з 2014 року.

«Загалом близько 30 років у церковному середовищі України роспропаганда приживалася й на ній виховалося ціле покоління православних християн. Коли почалась війна, виникла маса ресурсів — це "СПЖ", "Raskolam.net" та інші», — каже бакалавр богослов'я.

На думку Дениса Таргонського, в Україні різні політичні меседжі використовувались для того, щоб розколоти церковне середовище за принципами офіційної російської пропаганди.

«Вся паства української церкви жила, проповідувалася в храмах згідно з цією інформацією, яка подавалася цими каналами», — підсумував він.