У віртуальному форматі розпочалося 17-те засідання Контактної групи з питань оборони України за участю близько 50 країн, відкриваючи яке міністр оборони США Ллойд Остін закликав посилити ППО України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Пряма мова Остіна : "Тому, оскільки Україна стикається з черговою зимою війни, я закликаю цю групу надати Україні засоби протиповітряної оборони для захисту її народу".

За його словами , і Україна, і Ізраїль стикаються з невблаганними ворогами, які прагнуть їх знищити.

"І ми бачимо, що Іран підживлює конфлікт і в Газі, і в Україні, озброюючи ХАМАС та Путіна. Підтримка Іраном Кремля та ХАМАС шкодить Україні, стабільності на Близькому Сході та міжнародному порядку, заснованому на правилах" - заявив Остін, наголосивши, що Сполучені Штати цілком здатні продовжувати рішучу підтримку України одночасно за допомогою Ізраїлю.

Він зазначив, що за кілька днів до його візиту до Києва путінські війська розпочали новий шквал ракетних ударів по Києву та іншим частинам України, намагаючись зашкодити українській енергосистемі.

"Але я як ніколи впевнений, що український народ залишиться стійким перед труднощами. Тому що він бореться за свої будинки, за свої сім'ї і за своє майбутнє. 
Докладаючи всіх зусиль для підтримки нашого партнера, ми маємо творчо підходити до того, як ми можемо продовжувати задовольняти потреби України. Сполучені Штати залишаються відданими своїй справі", – запевнив Остін.