Тринадцять жінок і дітей утримуваних бойовиками в Газі, будуть звільнені першими, оскільки тимчасове перемир'я в Газі між Ізраїлем і ХАМАСом починається о 7 ранку в п'ятницю, заявив Катар.

Доктор Маджед аль-Ансарі, представник Міністерства закордонних справ Катару, заявив, що отримав список цивільних осіб, які будуть звільнені завтра о 16:00, і сім'ям буде надано пріоритет, пише Sky News.

Він сказав, що очікується, що Ізраїль звільнить палестинських в'язнів в обмін на це в рамках угоди.

"Ми сподіваємося, що не побачимо подальших затримок. Я думаю, що ми досягли точки, коли все готово і ми готові приступити до роботи", — сказав він.

Договір, узгоджений після переговорів за посередництва Катару, Єгипту і США, буде включати відвідування Червоним Хрестом заручників і доставку їм ліків.

Це також означатиме, що сотням вантажівок з гуманітарними, медичними вантажами та паливом буде дозволено в'їзд до Гази, тоді як Ізраїль припинить усі повітряні місії над південною частиною Гази та підтримуватиме щоденне шестигодинне вікно без польоту на півночі.

Доктор аль-Ансарі заявив, що гуманітарна допомога почне надходити в Газу, як тільки почнеться перемир'я, додавши, що це "незначна частина" того, що їй потрібно.