Сучасна росія стала спадкоємицею більшовицького режиму, перебравши ті самі насильницькі та криваві методи. Зокрема не зреклася ідеї нищення української нації, яку продовжує нині.

Про різницю провадження політик геноциду за часів більшовизму та сучасності в етері ГІТу розповів історик, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України, дослідник історії радянської України 1917—1939 років Геннадій Єфіменко.

Більшовики нищили українців голодом в 1932-33 роках, а путінська влада розв'язала одну з найкривавіших воєн останнього століття.

Зі слів історика, геноцид 1930-х років відрізнявся від сучасного:

«Сьогодні росія прямо заявляє, що вона хоче знищити українську державність, а тоді навпаки говорилося про українську радянську державність. Навіть, було посилено українізацію. Українці становили найбільший відсоток в партійних та державних органах в ті роки. Тобто прикривали свою злочинну, спрямовану проти України, політику українізацією та гаслами про підтримку».

При цьому, як підсумував Єфіменко, такі методи окозамилювання не допомагали на тлі економічної політики, коли держава забирала зерно та ресурси, лишаючи прожитковий мінімум.

Більше про російську політику геноциду проти українців дивіться у ВІДЕО: