Народна депутатка від «Слуги народу», членкиня парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Марʼяна Безугла неодноразово провокувала інформаційні скандали в Україні. Цього разу вона заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку, бо у нього немає плану на війну протягом 2024-го року.

Цю ситуацію в прямому етері ГІТу прокоментував Олег Постернак, політтехнолог, спеціаліст із виборчих кампаній та керівник Центру політичної розвідки.

За його словами, Безугла провокує скандали спеціально.

«Заяви пані Мар'яни потрібно розглядати в ланцюжку з іншими. Все почалось зі статті Залужного виданню "The Ekonomist", де він висловився з приводу так званого тупика», — каже Постернак.

Зі слів експерта, складається враження, що депутатка від «Слуги народу» не самостійно пише конкретні зауваження в бік Головкома.

«Я не впевнений, що це якісь її особисті домисли. Скоріше за все, це спланована медійна компанія в умовах війни, дронових та ракетних атак і складною ситуацією під Авдіївкою та на інших ділянках фронту», — говорить політтехнолог.

Він переконаний, що така поведінка з боку Безуглої абсолютно некоректна.

«Безугла викликає гнів та подразнення на себе, а також на дії Залужного, якого підтримують ті, хто зляться на її висловлювання і це викликає перенос роздратування на президента», — наголосив Олег Постернак.

У народі ця історія виглядає так, — каже експерт, — що Зеленський конкурує із Залужним за політичне поле та намагається через Безуглу, блогерів та відомих осіб донести до нього сигнал, щоб він не ліз в політику.

«Насправді відбувається збірка антиелекторату Зеленського навколо фігури Залужного. Це робиться руками Офісу президента. Якби в ОП дійсно боялися головнокомандувача ЗСУ, як конкурента на ймовірних президентських виборах в наступному році, то вони б такого не робили», — додає спеціаліст із виборчих кампаній.

На думку Олега Постернака, в ОП знають про те, що Залужний не буде балотуватися на вибори президента, тому навколо нього спеціально створюють технологічну гру. Мета такої гри, — зауважує він, — зібрати навколо фігури генерала потенційних противників Зеленського, які не бажають його підтримувати чи схильні його звинувачувати в певних військових подіях.

Про те, коли і як, на думку політтехнолога, можуть завершитися скандали між політичним та військовим командуваннями, дізнавайтеся у ВІДЕО