Унікальний українсько-американський проєкт “Батьківська Хата. Homestead” продовжує свою важливу місію: збирати кошти на підтримку України та популяризувати українську культуру за кордоном.

Більше про цей проєкт, якому виповнилося 3 троки та як вдалося зробити багато добрих справ розповіла в прямому етері ГІТу Оленка Браво авторка проєкту.

За її словами, проєкт започаткували до повномасштабного вторгнення окупантів в Україну.

«Наша мета була спочатку показати цей проєкт для діаспорян, потім ми зрозуміли, що не тільки вони потребують цю інформацію, а й самі українці», — наголосила гостя.

Вона розповіла, що проєкт розпочали до того, як це стало мейнстрімом.

«До нас дійшло раніше, що українська культура - це дуже потужна зброя», — повідомила Оленка Браво.

Коли почалася війна, — каже спікерка, — проєктом близько пів року не займалися взагалі, бо присвячували весь час волонтерству.

«Коли допомога від американців зменшилась, ми зрозуміли, що потрібно повертатися до культурних проєктів, бо через них ми мали можливість достукатися до тих людей, які не хотіли дивитися новини про Україну – це діти, мами та старше покоління, яким було важко на це дивитися. Але через гарну картинку ми привертали їхню увагу до того, що дійсно відбувається в Україні, що це не країна третього світу і що у нас великий потенціал», — додала культурна діячка.

Як повідомила пані Олена, за крайній рік в рамках проєкту зробили чимало всього: багато різних маленьких, де збирали від 300-400 доларів та великих, де за вечір налічували 200 тисяч доларів, які пішли на допомогу ЗСУ.

Як просувають українську культуру закордоном дивіться у ВІДЕО: