Розвідка Великої Британії вважає правдивими дані українського Генштабу про втрати російської армії у живій силі. Протягом останніх шести тижнів вони стали рекордними через наступ на Авдіївку.

Про це в прямому етері ГІТУ розповів Сергій Грабський військовий експерт та полковник запасу ЗСУ.

За його словами, на жаль, для росіян зовсім не існує поняття  «больовий поріг втрат», тому неможливо сказати, коли вони зупиняться.

«Єдина можливість, коли вони зупиняться — це, коли закінчиться військо, коли ті, хто залишився в живих відмовляться йти в атаку», — розповів експерт.

Як повідомив Сергій Грабський, треба розуміти, що такого не відбудеться в найближчій перспективі. Все, що може зупинити противника та переламати ситуацію, це його фізичне знищення і наявність відповідної кількості озброєння і далекобійних засобів ураження.

«В іншому випадку треба розуміти, що противник буде лізти вперед, тому що для нього важливий результат, а якою ціною він буде досягнутий немає значення», — повідомив гість етеру.

Російські генерали, — каже Грабський, — хочуть вислужитись перед путіном і кидають у бій все, що є не рахуючи втрат.

«Нас чекають дуже складні часи в Авдіївці, ми та противник усвідомлюємо стратегічну важливість цього пункту на карті війни та наскільки може помінятися ситуація на лінії фронту внаслідок ворожого просування в Авдіївку. Цей населений пункт є ключем для подальшого планування військових операцій, тому там ведуться тяжкі, активні бої. Противник просувається вперед, але це коштує їм дуже багато втрат», — додав чоловік.

Детальніше про зміни в тактиці росіян, а також чи може погода змінити наступ рашистів, дізнавайтеся у ВІДЕО: