6 листопада луцький художній музей відзначив свій 50-річний ювідей від дня створення.

Про те, як створювався цей музей та які заходити провели в честь свята та як працює музей у воєнний час, а також з якими складнощами протягом 50-ти років у роботі стикалися, обговорили в прямому етері ГІТу із завідовачкою Луцького худжнього музею Зоєю Навроцькою.

До свята у музеї приурочили виставку робіт «Художнє життя Луцька на межі століть». Цей проєкт представили для того, щоб показати та висвітлити потенціал художників.

Своїми спогадами про створення музею поділилася пані Зоя:

«Так сталось, що у волинському Краєзнавчому музеї опісля драматичних подій 39 року, коли палац в Олиці був зруйонований, опинились під загрозою багато цінних творів Зазхідно-європейськорго мистецтва. У 1971 році постало питання створення для цих творів окремого музею,щоб представити глядачам твори. Крім того ця потреба була викликана ще й просто нагальними життєвими обставинами: в луцьку з’явилась художня школа, багато художників та освіта, тому це була дуже гарна ідея на той час створити музей. Спочатку функціонував та називався музей, як картинна галерея, але з часом він перетворився у справжній музей. Перші музейники накопичили праці та традиції. Сьогодні нові умови та обставини. Я працюю з 2000-х років і ми розширюємо межі наших повноважень, працюємо натхненно та маємо багато успіхів та планів намайбкутнє.»

Фонд музею постійно поповнюється нерідко за власні кошти працівників.

Про виклики з якими стикались протягом функціонування музею та які є фонди музею, дивіться у відео: