Конференція "Європейська інтеграція України: шлях до стійкого миру на європейському континенті" відбулася у вівторок, 28 листопада, у Брюсселі та стала одним з найбільших українських форумів, які пройшли в Європарламенті за останній час. 

Про що там говорили в прямому етері ГІТу розповіла Народна депутатка України VIII скликання, голова правління мережі захисту національних інтересів та співзасновниця міжнародного центру перемоги України Ганна Гопко.

За її словами, нам дуже важливо мобілізувати підтримку ЄС та світу у забезпечені України необхідною зброєю, а також у питаннях, які стосуються жорсткіших санкцій, щоб у росії не було можливості виробляти дрони-камікадзе та ракети.

«Щоб змусити росію заплатити конфіскацію суверенних активів держави-агресора, а це понад 350 мільярдів доларів, ми запустили цілу компанію «make Russia pain», — наголосила жінка.

Як повідомила пані Ганна, коли нам в Брюсселі кажуть, що є певна втома від війни в Україні та чому вони мають підтримувати її, ми кажемо, друзі, знайдіть політичну волю та заберіть в держави спонсора тероризму гроші і передйте їх Українській державі.

«Наше завдання зараз активізувати тему щодо конфіскації російських активів та визнати агресію окупантів проти України геноцидом. Нам це потрібно для майбутнього спеціального трибуналу над ворожою країною», — додала спікерка.

Гостя зауважила, публічно багато експертів говорили що, на жаль, зростають загрози не перемоги, а поразки України у російсько-українській війні.

«Українська держава не змогла отримати усе необхідне військове забезпечення, тому розчарування європейців у контрнаступі це в першу чергу наші розчарування в неспроможності Заходу забезпечити українських воїнів усім необхідним. Ці питання треба порушувати і говорити світу: «Або ви не скиглите та допомагаєте Україні перемогти, або готуєтеся до Третьої світової війни»», — підсумувала Ганна Гопко.

Детальніше про інші запитання, які підіймали на конференції дізнавайтеся у ВІДЕО: