Президент Володимир Зеленський в межах заходів з нагоди інавгурації новобраного президента Аргентинської Республіки Хав'єра Мілея провів з ним зустріч у Буенос-Айресі.

Про те, чого варто очікувати від цієї поїздки в етері ГІТу розповів Голова Центру аналізу та стратегії Ігор Чаленко.

За його словами, в України з Аргентиною були специфічні відносини з минулим політичним керівництвом.

«Загалом Аргентина в інформаційному плані дуже проросійська, бо рф там через власну мережу шпигунів і лобістів дійсно захопила інформпростір», — повідомив пан Ігор.

Він каже, що знає добре ситуацію в Латинській Америці, бо там давно живуть його родичі.

«Тому Перемога Хав’єра Мілея та його команди на цих президентських виборах створює надію не лише для аргентинців на економічні, соціальні та політичні зміни загалом всередині країни. Але і на становлення україно-аргентинських відносин на якісному рівні», — розповів Голова Центру аналізу та стратегії.

З його слів, очікування від візиту Зеленського до Аргентини тільки позитивні. Зараз ця подія дуже потрібна. Насправді не лише пан Мілея дуже добре ставиться до України, а і його команда. Одного разу, знаний аргентинський політик прийшла під російське посольство і вимагала припинення агресії проти України, коли старе аргентинське керівництво намагалися уникати цієї теми.

Можливі плюси від цієї зустрічі:

«По-перше, це становлення двосторонніх відносин на  новому рівні. По-друге, новообраний президент запропонував Аргентину, як один із майданчиків для проведення мирних перемовин. Очевидно, мова йде про більш активну участь у імплементації мирної української формули Зеленського. По-третє, Аргентина — це дуже потужний виробник зброї зокрема 155 мм артилерійських снарядів, яких нам дуже не вистачає», — наголосив гість.

І додає: якщо українці організують на підприємствах Аргентини контракти для виробництва цієї зброї, то ЗСУ буде набагато легше виконувати завдання і давати гідну відсіч російському агресору.

Більше дізнавайтеся у ВІДЕО: