Польські перевізники можуть поновити блокаду вже в понеділок, 18 грудня. Окружний суд у Любліні скасував заборону голови гміни Дорогуськ Войцеха Сави

Про це повідомляє Радіо Люблін, - передає "Експресо".

У п'ятницю, 15 грудня, окружний суд Любліна розглянув і підтримав скаргу польських перевізників на рішення голови гміни Дорогуська Войцеха Сави. Раніше він не погодив дозволу на протести через "загрозу майну". Тому з понеділка, 18 грудня, польські перевізники можуть знову розпочати акцію протесту.

"Варто зазначити, що це зібрання не має на меті перешкоджати перевіркам на кордоні, а насамперед має на меті уповільнити їх", - зазначив суддя окружного суду у Любліні Пьотр Ринг.

Суд також постановив, що голова гміни не міг відмовити в можливості організувати протест, посилаючись на загрозу втрати майна значного розміру, оскільки він не продемонстрував конкретних можливих збитків.

Читайте також: «Замовлена акція, що спрямована проти України», – водій вантажівки про ситуацію на українсько-польському кордоні. ВІДЕО

Войцех Сава каже, що поки не вирішив, чи буде оскаржувати цей вирок.

"У мене є на це 24 години. Обґрунтування ми ще не отримали, чекаємо на нього, і лише тоді зможемо оскаржити рішення. Дивлячись сьогодні, де черга - а вона вже дійшла до Дорогучі (село, розташоване дорогою на Дорогуськ, - ред.), я думаю, що це буде величезна загроза безпеці. Черга вже розтягнулася на 60 км і, ймовірно, буде збільшуватися", - прокоментував рішення суду мер Дорогуська Войцех Сава.

Якщо він усе ж оскаржить рішення, справу передадуть до апеляційного суду в Любліні.

Страйки на польсько-українському кордоні: що відомо

6 листопада польські перевізники розпочали страйк на польсько-українському кордоні. Згодом польські перевізники повністю заблокували проїзд вантажівок на двох пунктах пропуску на кордоні з Україною. 

Читайте також: На кордоні з Польщею поляк збив трьох українських водіїв