У Волинській малій академії наук працює гурток робототехніки, де школярі вчаться основ програмування та проектування роботів.

Про цей гурток та його відвідувачів в етері ГІТу поговорили з доценткою кафедри комп'ютерних наук ЛНТУ, керівницею гуртка робототехніки Волинської обласної малої академії наук Ніною Здолбіцькою та юними робототехніками Миколою Савчуком, Орестом Крижановським, Владиславом Пахильчуком.

Науковиця розповіла, що вже 2 роки займається робототехнікою в МАН, а діти долучаються до гуртка з власної цікавості до цієї теми.

«В Малій академії вони можуть сумістити знання проектування, моделювання роботів та запрограмувати їх», — розповіла вона.

Пані Ніна каже, що бажаючих дуже багато і МАН спільно з Луцьким національним технічним університетом організували комфортні умови для відвідин цього гуртка, оскільки діти мають можливість приходити в першу і другу зміну в залежності від розкладу шкільного навчання.

Також для того, щоб розпочати заняття з робототехніки, — як розповіла керівниця гуртка, — не потрібні особливі вміння.

Здолбіцька зазначила, що гурток відвідують діти вже починаючи з другого класу та розвиваються у цій сфері:

«В основному це діти 4-6 класу, з якими реально можна щось проектувати. Минулого року прийшли діти, які за 2 місяці праці в Малій академії вже здобули свої перші перемоги на змаганнях з робо-сумо».

Своїми спогадами про перше відвідування гуртка поділився Орест, який дізнався про нього від мами:

«Для мене це був великий рай. Я побачив багато сотень деталей, в мене розбіглися очі».

Микола любить працювати в команді та розповів про свої враження від роботи у гуртку:

«Ми складаємо там дуже багато різних речей, програмуємо, як хочемо і мені добре, адже там я відпочиваю по-своєму».

Владислав завжди любив складати фігурки з лего, а потім дізнався про гурток від Ореста та вирішив спробувати себе в робототехніці.

Детальніше про роботів, яких діти складають у гуртку дивіться у ВІДЕО: