Самопроголошений білоруський президент завітав до путіна на поклон. Перед тим встиг провести пресконференцію, де в потоці словонетримання наплів багато різного і чудного про захід, який нібито хоче втягнути білорусь у війну та повторив всі наративи мордору, для заспокоєння московського царя.

Чому приїхав лукашенко до путіна, як путін намагається застосовувати білорусь та чи вступить вона у війну, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів провідний експерт міжнародного напрямку мережі ANTS Максим Кияк.

«Мені було достатньо фрази лукашенка на репліку путіна: "Дякую, що прибули". лукашенко сказав: "В мене не було іншого вибору, я не міг не приїхати". Я думаю це доволі симптоматична така фраза і очевидно що він дійсно збирається про щось домовлятись», — зазначив Максим.

Так Кияк спрогнозував за яких умов білорусь доєднається до війни:

«Тут я все таки схиляюсь до думки, що зараз білорусь використовується для відволікання уваги наших сил, для того, щоб там так само було на кордоні з білоруссю зосереджено більше наших військ. Для того, щоб в росії було більше шансів на завоювання скажімо територій Донецької і Луганської областей, але треба розуміти також те, що білорусь і її лідер лукашенко, зокрема, сам є дуже боягузливим, він буде чекати до останнього. Як тільки десь він побачить, що є якась можливість чи шанс на переможні дії рф, тоді він включиться».

Дивіться детальніше у відео з 09:20 хв: