Через конфлікт між сільською радою і теплопостачальником в Іваничах комунальні заклади лишились без опалення. В селі Іваничі було припинено теплопостачання до комунальних закладів — шкіл, садочків та лікарень. Представник «Аванті-Девелопмент» звинувачує сільраду у несплаті, через що нібито опалення і було відключено.

Чому виник конфлікт, чому опалення було відключено, чи це законно, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла голова Іваничівської селищної ради Лідія Томашевська.

«Нажаль важко працювати з монополістами. ТОВ "Аванті-Девелопмент» є монополістом у нас з надання послуг теплопостачання. Склалися обставини так, що нам не вдалося домовитись. Є певні речі, до яких змушує нас постачальник ТОВ "Аванті-Девелопмент", щоб приймати відповідні речі виконавчого комітету, які є незаконними», — розповіла пані Лідія.

Незаконність, з її слів полягає в тому, що відмова від надання послуг при відсутності альтернативи — це порушення антимонопольного законодавства.

Томашевська сказала, що зробили зі сторони сільради:

«Ми звернулися в Антимонопольний комітет та інші служби, щоб дали правову оцінку діям ТОВ "Аванті-Девелопмент" з приводу того, що вони безпідставно, на мою думку, зупинили постачання тепла в наші установи, не попередивши наших розпорядників коштів — ані відділ освіти, ані лікарні, письмовим повідомленням щодо того, що і них сталася аварія чи у них планові відключення».

Як вона пояснила, згідно відповідних правил, мала бути виконана певна послідовність:

«Мав бути виданий відповідний лист про те, що з такої години, такого числа буде зупинене — при плановому постачанні тепла або, якщо стається аварія, то на протязі 3 годин повинні були повідомити розпорядників коштів», — зазначила голова Іваничівської селищної ради.

Вона описала події:

«Наші діти прийшли в садочок, в школи в понеділок і вже було холодно. Підстав для відключення, я рахую, не було. Той спір, який в нас ведеться з постачальником тепла ведеться щодо того тарифу, ціни, яку він виставляє він нам в актах виконаних робіт, потрібно владнати законним шляхом в правових наших відносинах. Нажаль таке рішення було прийняте саме керівником ТОВ "Аванті-Девелопмент" Богатовим Костянтином. Мене, як голову, взагалі не було попереджено про такі заходи».

Подробиці конфлікту можете дізнатися у відео: