У Міністерстві освіти і науки України затвердили календарний план проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році. Відтак, тестування буде проходити у дві сесії.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

У повідомленні йдеться, що основна сесія НМТ триватиме з 5 по 23 червня. Додаткову сесію НМТ проведуть з 11 до 24 липня. А реєстрація осіб для участі в основній сесії національного мультитесту триватиме з 3 квітня до 3 травня.

«До 7 травня 2023 року зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні/ за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ). У додатковий період (5 – 12 червня) зможуть зареєструватися особи, які не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації; реєструвалися в основний період реєстрації, але яким було відмовлено в реєстрації для участі», – пояснюють у відомстві.

 Результати основної сесії тестування за шкалою 100–200 балів зʼявляться на персональних сторінках учасників тестування до 28 червня 2023 року. Учасники додаткової сесії НМТ дізнаються результати до 29 липня 2023 року