Музей сучасного українського мистецтва Корсаків в межах унікального масштабного проєкту «Космогонія» організовує МСУМК Art Forum з головним меседжем: «Космогонія – у пошуку сенсів та ідей». Подія відбудеться 10 березня з 11:00 до 16:30.

Про це розповів в прямому етері ГІТу куратор проєкту Віктор Корсак.

«Ми цей проект «Космогонія» розпочали, щоб розібратися та актуалізувати питання хто, яким чином і для чого створили цей Всесвіт, для чого створили планету Земля, для чого створили людей, яка наша місія і куди ми біжимо.
В рамках цього проекту ми робимо багато різних захотів. Проєкт передбачає, що малюється картина 2000квадратних мертів Петром Антипом це буде тривати десь півтора року. Протягом цього часу будуть проходити заходи, зокрема, ми провели круглі столи і зараз дійшли до форуму. На дисциплінарний форум ми запросили вчених та експертів з різних областей. Завдання його поширення знань(релігієзнавство,астрофізика, теологія) створення нових знань, налагодження співпраці між різними напрямками науки, підвищення естетичної культури. Відомо, що для того, щоб в житі щось досягнути потрібно мати крім професійного , психологічного ще й естетичний інтелект. Такі заходи мають свою мейнстрімну функцію, тобто навіювання які дозволять щось цікаве та інноваційне відкрити у своїй галузі. Також, дуже важливо, що ми інтеграція мистецтва в науку. », - розповів куратор проєкту.

Ще є можливість доєднатися. Виступатимуть експерти та вчені з різних куточків України. Щоб приєднатися достатньо зайти на сайт Art Forum та зареєструватися або просто прийти відразу на подію та стати її учасником.

Проєкт «Космогонія» складається з 9 частин:

-Вибух

- Створення Землі

- Створення природи

- СтворенняЛюдини

- Створення суспільства ітд і останній - це майбутнє.

«Ми зробили десь близько 30%. Все дороблятиметься, але ми рухатимемося вперед. Пан Петро у відрядженні і він буде на наступному тижні і особисто він появиться, але робота триває постійно, задіяно десятки людей в цьому проекті.», додав Корсак.

Цей проект буде цікавий для всіх, для кожної людини, яка задумується про сенси життя і свою місію.

Форум міжнародний, він буде трансдисциплінарним – це можливість ознайомитись з думками та дослідженнями провідних науковців про створення і розвиток Всесвіту, з поглядами представників релігійних спільнот та експертів з міфології про минуле і майбутнє світу. Про війну теж будуть говорити.

Деталі у відео.