Цієї ночі, 19 липня, в окупованому Старому Криму на російському полігоні знов буйно розквітла бавовна, внаслідок чого відбулась детонація боєприпасів.

Що відбувається в Криму зараз, чи дійсно вже розпочалась його деокупація, чи можуть бути вибухи в Криму відповіддю на атаку на Одесу перед цим, в етері ГІТу розповів народний депутат України, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«Я би сказав так, що почались такі вивірені прямі дії на окупованій території з боку наших військових. Взагалі я вже так казав: для мене деокупація Криму почалась ще з квітня минулого року», — поділився своєю думкою пан Ахтем.

З його слів, після того, як росія проявила в повній мірі свої справжні наміри відносно захоплення українських територій — деокупація Криму має відбуватись тільки військовим шляхом:

«Зараз на всіх майданчиках ми кажемо відверто, що військовий шлях — єдиний можливий, який спонукає цього терориста путіна вийти з Криму. Це не Керченський міст, а скоріше міст від Кавказу, я його називаю "мостом диявола" і тому нам потрібно продовжувати відпрацьовувати по ньому. Там не тільки символізм того, що впливає на нас і самих мешканців держави-терориста, колаборантів в Криму, але й військовий характер об'єкту. Враховуємо, що по ньому ідуть військові підрозділи, зброя і те, що ми зараз порушуємо цю логістику — більш важливо».

В підсумку Чийгоз сказав чи можна вважати сьогоднішню бавовну в Криму відповіддю на попередню нічну російську атаку на Одесу:

«Я думаю, що це сплановано, не думаю, що такі операції вирішуються за декілька годин і в нас теж є план, по якому ми будемо відпрацьовувати. У нас інша мета: повернути нашу територію, тому тут є завдання, які кожного дня треба планувати і виконувати».