У ніч на 17 липня кримський міст знову «втомився».

Окупаційна адміністрація Криму повідомила про надзвичайну ситуацію, автомобільний та залізничний рух мостом було призупинено, крім того спинили і поромне сполучення.

Місцеві ЗМІ повідомляли про вибухи на мості, а згодом в росії заявили, що міст був пошкоджений внаслідок атаки українськими надводними безпілотниками.

Що можна сказати відносно цієї події, наскільки пошкоджено міст, наскільки це завадить логістиці росіян та що необхідно для того, щоб повністю перерізати логістичне сполучення з Кримом, в етері ГІТу поговорили з військовим експертом Петром Черником.

«Те, що кримський міст у якійсь частині постраждав і щонайменше одна секція поки не підлягає відновленню, це насправді неймовірно добре. Є довга і складна дискусія чим його били, якого типу надводними безпілотником, але по великому рахунку це не важливо. Звичайно велика кількість конспірологічних теорій, що мовляв самі росіяни це організували, що також має право на життя. Сам факт того, що такий невеликий об'єкт зумів подолати їхню оборону, а кримський міст дуже серйозно охороняється, в частині протиповітряної оборони взагалі Крим має більшу щільність, ніж та сама москва, то це вже неймовірно добре. Найголовніше, на мій погляд, це все-таки на цю хвилину скоріше інформаційно-психологічний тиск на нашого противника і дуже серйозний ляпас персонально путіну», — поділився своїм баченням ситуації Черник.

При цьому військовий експерт зазначив, що не дуже коректно стверджувати, що мосту завдано непоправної шкоди:

«Насправді дуже цінної є саме залізнична нитка, тобто довезення усіх необхідних матеріалів і, в першу чергу боєприпасів, здійснюють саме залізницею. Наприклад вантажівка «Камаз» може брати на борт в межах до 60 152-мм снарядів, а 50-тонний залізничний вагон може брати до 500 таких снарядів. Розуміємо що один класичний ешелон — це від 30 до 50 вагонів, а їх на день чи добу може бути кілька і 1,5 року Кримський півострів накачувався усіма необхідними ресурсами. Тобто стверджувати, що на цю хвилину дуже сплутана їхня воєнна логістика — не зовсім коректно».
«У загальному підсумку — прекрасно, що це все склалося, сподіваємось, що масштабування буде наростати. Проте для того, щоб по-справжньому перерізати цю головну логістичну артерію, має впасти, щонайменше кілька секцій 100, 200, 300 метрів, бажано кілометр, а краще весь, тобто всі 18 км. Разом з тим, для такого рівня операції потрібні неймовірно величезні ресурси, в першу чергу це стосується далекобійних ракет і знову-таки чисельності даних безпілотних суден», — підсумував пан Петро.