Сьогодні вночі, 24 липня, Москву атакували 2 БПЛА, один з яких влучив в бізнес-центр, а другий впав недалеко від будівлі Міноборони рф та штаб-квартири кібернетичної розвідки ГРУ.

Що відомо, наскільки успішною була атака, чи повторюватимуться такі прильоти й надалі, для чого вони потрібні, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з військовим журналістом, полковником ЗСУ Владиславом Селезньовим.

«Очевидно, що на нинішньому етапі українського контрнаступу в першу чергу ми спрямовуємо свої зусилля на те, щоб руйнувати бойову міць окупаційної армії. В який спосіб це досягається? Це досягається шляхом знищення ворожих складів з боєприпасами, руйнації бронетехніки та озброєння, ліквідації особового складу, а також руйнування їх пунктів управління та зв'язку, командних пунктів, пунктів прийняття рішень. Останні чотири позиції — це фактично про ту ж москву», — зазначив Селезньов.

Як сказав Владислав, ті організації та установи, куди влучили БПЛА та працюють на ворожу бойову міць, зазнали певних ушкоджень.

«Чи є вони максимально ефективними та такими, що зруйнували можливості російського війська? — мабуть, що ні. Проте це ж не означає, що завтра чи можливо, навіть, раніше не станеться бавовна знов і знов на території москви», — пояснив журналіст та зауважив, що це вже п'ятий випадок, коли прильот прийшовся на ту територію.
«Такі можливості в українського війська з'явилися, значить, що такі варіації будуть і далі траплятись, бо ворог має відчувати, що немає безпечних місць», — підсумував Селезньов.

Більше про атаку дронами москви, а також про щоденну "бавовну" в Криму дивіться у випуску: