У Рожищенській громаді тривалий час не використовували вуличне освітлення. У темну пору доби вулиці не освітлювали з січня по липень 2023 року, що дало змогу зекономити орієнтовно 975 тисяч гривень.

Про це повідомляє Район.Рожище з посиланням на відповідь на інформаційний запит від 10 серпня.

Підставою для невикористання вуличного освітлення в громаді наводять наказ начальника Волинської обласної військової адміністрації, яким було встановлено спеціальний режим світломаскування в темну пору доби.

Зекономлений майже мільйон гривень не направляли на інші потреби. Ймовірно, ці гроші застосують на перевитрати, які можуть виникнути через зростання ціни на електроенергію.

«Зекономлені кошти комунальним підприємством «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» не використовувались та не перенаправлялись. Однак, ціна за кіловат електроенергії, закладена в Програмі благоустрою Рожищенської територіальної громади на 2023 рік, – 6,42 гривні, а з 01.08.2023 року – 7,82 гривні, тобто зросла на 22 відсотки. Враховуючи таке зростання ціни, зекономленими коштами можна буде перекрити перевитрати, які виникнуть в ІІ півріччі поточного року», – зазначили у міській раді.

У Рожищенській територіальній громаді вуличне освітлення проведено у 27 населених пунктах. Його нема зовсім у десяти селах: Берегове, Богушівська Мар'янівка, Дмитрівка, Забара, Кобче, Линівка, Малинівка, Мильськ, Мирославка, Михайлин.