Трансгендерна службовиця ЗСУ на ім'я Хелен зазнала нападу невідомого у Львові.

Про це 16 серпня повідомляє організація «КиївПрайд» на своїй Instagram-сторінці.

За наявною інформацією, Гелен взяла відпустку і прибула до Львова на похорон матері. 15 серпня в центрі міста напав на неї, поки вона спілкувалася по відеозв'язку зі своїм хлопцем. Раптово до неї підійшов незнайомий чоловік і став її ображати.

«Хелен попросила його відійти, і наступної секунди чоловік ударив її в ніс зі словами «Ти шо, п***р?», — описує події «КиївПрайд».

З першого удару Гелен втратила рівновагу, і на неї завалилася серія наступних ударів.

«Від удару Гелен втратила координацію, і він ударив її ще кілька разів, поки їй не вдалося відійти на кілька метрів і зняти частину нападу на відео. Сьогодні постраждала зняла побої й написала заяву», — йдеться в повідомленні.
Активісти громадської організації звернулися до омбудсмена Дмитра Лубінця з проханням стежити за ситуацією і попросили Національну поліцію втрутитися.

За даними «КиївПрайд», Хелен уже три роки служить у ЗСУ.

У поліції ведуть перевірку нападу

Старший інспектор відділу комунікацій Головного управління Нацполіції у Львівській області Михайло Василишин повідомив »Суспільному», що Хелен звернулася із заявою до відділення поліції. Правоохоронці проводять перевірку всіх обставин того, що сталося. Деталі повідомлять пізніше.