З 8 по 10 вересня в Києві відбувався благодійний книжковий фестиваль, який об'єднав видавництва з усіх куточків України.

Про це повідомляє репортер спеціально для ГІТ.

KyivBookFest — благодійний фестиваль, виручені кошти з якого будуть спрямовані на друк та видання книг та посібників для ЗСУ. Організаторами виступили Ініціативна група видавців та ГО «Реформація». В межах проекту «Реформації» вже видали та розповсюдили понад 30 тисяч статутів і посібників, ще більше 40 тисяч — в межах проекту «Військо читає».

Книжковий фестиваль проходив в ТЦ Gorodok Gallery та зайняв загальну площу близько 5000 м², де були книжковий ярмарок та галузевий форум.

Вхід на книжковий ярмарок був вільним, його могли відвідати всі охочі, а щоб потрапити на галузевий форум, потрібно було задонатити від 100 грн.

На форумі були представлені основні цікавинки, серед яких: виступи, презентації, галузеві дискусії, автограф-сесії авторів та музичні виступи.

Майже щогодини на локаціях змінювались теми та гості. Загалом в рамках фестивалю відбулось 160 подій, було більше 80 учасників видавничої сфери.

Окрема увага приділялася темі війни — відбулись панельні дискусії та обговорення, презентації книг цієї тематики, зокрема авторства військовослужбовців та ветеранів. Говорили про впливи війни на різні сфери життя українців та проживання ними цих викликів.