Рожищенська громада попрощалася зі своїм наймолодшим Героєм – 20-річним захисником України Іваном Перієм, а ненька - з єдиним сином, єдиною надією та підтримкою, яку забрала у неї війна.

Іван Перій закінчив навчання за спеціальністю «Харчові технології» у Луцькому кооперативному фаховому коледжі ЛТЕУ. Працював і мріяв про професійне зростання за обраним фахом. Та усі мрії перекреслила війни, - йдеться на сайті міськради.

Як зазначив у своєму зверненні до присутніх Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, з перших днів повномасштабного вторгнення Іван разом з друзями включився у допомогу військовим, волонтерив та згодом зрозумів: як справжній чоловік та патріот своєї держави має захищати її зі зброєю в руках. І за власною волею став у стрій.

Йому ще й двадцять не було, але він швидко опанував військову справу і мужньо боровся з ворогом до останнього подиху.

Та 12 вересня життя захисника України, солдата Іван Перія обірвалося унаслідок мінометного обстрілу в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

Стільки смутку на уже символічному місці прощання з загиблими Героями біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України, здається, ще не було - не соромилися щирих та болючих сліз втрати друзі загиблого.

Священники разом з присутніми спільно помолилися за душу невинного вбитого воїна Івана.

Вересневі квіти встеляли домовину Героя, а жовто-блакитні прапори, за мирний колір яких віддав своє життя Іван Перій, майоріли у руках військових, які супроводжували траурний кортеж.

Чин відспівування загиблого захисника України Івана Перія відбувся у місцевому храмі Архістратига Михаїла.

Читайте також: Батьки втратили єдиного сина: у Рожищі на колінах зустрічали загиблого 20-річного Героя Івана Перія

Добрий, компанійський, жертовний, готовий завжди прийти на допомогу. Надійна опора в родині... Саме таким запам’ятають Івана Перія навічно ті, з ким зводило його життя. Життя коротке, але яскраве та гідне. Життя справжнього патріота.

Поховали захисника з усіма військовими почестями. Після виконання Державного Гімну України, залпів із автоматів синьо-жовтий стяг військові зі словами співчуття та подяки за сина-Героя передали батькам захисника України Івана Перія.

Полиновою гіркотою віддавав смак весільного короваю, який за традицією розділили на цвинтарі. Це смак втрачених надій, смак невідворотності тяжкої втрати.

«Смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе родини і разом з вами схиляємо голову в глибокій скорботі. Вічна пам'ять і слава захиснику України Івану Перію! Герої не вмирають! Нині воїн Іван – лицар Небесного легіону, вписаний в новітню історію боротьби за державність України», - йдеться у дописі.