7 січня повідомили про смерть поета з Рівного Максима Кривцова. Він став до лав добровольців, які пішли захищати суверенітет України ще у 2014 році. Вічна пам'ять Герою!

Про його постать та творчість в етері ГІТу розповіла Олена Павлова художниця, письменниця, журналістка, редакторка та кураторка культурних проєктів.

За її словами, вони з Максимом познайомилися у Києві.

«Для мене це велика честь, що ми з одного міста. Він був дивовижним, одним з таких митців, якими запам'ятається наш час. Я написала, що «розстріляне Відродження» — це тепер мої друзі. Ми дуже гостро переживаємо кожну втрату, тому що зараз розстрілюють те покоління, яке творить українську культуру та має сильний і потужний голос», — наголосила художниця.

Максим народився в Рівному, захоплювався поезією ще до того, як пішов воювати. А розпочав він свій шлях у війську ще з 2014 року.

«За освітою він інженер-технолог з виготовлення взуття, хлопець цікавився фотографією і модою. Кривцов був дуже активний на Майдані, потім вступив до лав Добровольчого українського корпусу, потім підписав контракт з новою бригадою легкої піхоти у НГУ з 2015 до 2018 року», — додала письменниця.

Тексти Максима дуже сильні та потужні, а вірші сповнені метафорики.

«Він постійно писав про смерть — це якісь стосунки поета, який потрапляє на війну. Вони, поети,  інакше мислять, бачать більше, ніж ми», — зауважила пані Олена.

У максима був позивний «Далі».

«Здається, у нього навіть було татуювання з Далі. Він малював і був дуже талановитий, це відчувається в усьому, що він робить: у віршах і фотографії ця образність яскрава. Він сам був таким дуже виразним та красивим його неможливо було не помітити. Далі – це якраз про його обдарованість», — розповіла журналістка.

Про незакінчений роман Максима та про те, де можна зараз знайти його вірші, дізнавайтеся у ВІДЕО.