У неділю, 7 січня, стало відомо про загибель українського поета із Рівного Максима Кривцова, який з перших днів повномасштабного вторгнення рф пішов на війну добровольцем.

Про це написав у фейсбуці його колега по письменницькому ремеслу Любко Дереш.

“Мав удачу спілкуватися з ним і вести заняття, де він був як слухач, на ветеранській програмі «Голоси війни». Дуже жива, дотепна, надзвичайно талановита людина”, - згадував він загиблого поета.

Любко Дереш також опублікував фрагмент із синопсису роману Максима Кривцова, який він надсилав під час занять.

«...Коли повертаємось із ротацій, їдемо в автівці додому, ми не відчуваємо щастя, хоча хочемо повернення. Напевне. Ми відчуваємо одне – порожнечу. Одну спільну на всіх порожнечу, колективну, як пам’ять. Ми захлинаємось нею і задихаємось від її випарів.
Отже. Я хочу розповісти про багатоповерхівку, на 77 поверсі якої розміщений офіс телеканалу “Забуття”. Вся розповідь відбуватиметься у межах найжахливішої програми у світі “Ток-шоу Війна”...» - йдеться у цьому фрагменті твору, який не судилося дописати.
“Нехай забуття не торкнеться тебе. Вічна пам'ять героєві”, - написав Любко Дереш.

На фейсбук-сторінці матері Максима Кривцова сьогодні з’явилася поминальна свічка.

“Темрява... нема світла.... немає дня...” - написала згорьована мати.


Незадовго до Нового року Максим Кривцов повідомив про день народження своєї збірки “Вірші з бійниці, яка увійшла у 50 найпопулярніших художніх книжок у 2023 році.

Його друзі на фейсбуці пишуть, що Максим на війні від початку війни - був добровольцем у “Правому Секторі”, потім воював з “Вовками Да Вінчі”.

“Спочивай, дорогий наш, Максим «Далі» Кривцов”, - пишуть ті, хто добре знав воїна та поета.