Вчора працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» обстежили екологічну стежку «До Запрєтки», яка прокладена територією заповідного урочища місцевого значення «Ківерцівське» поблизу офісу Парку. 

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» та пропонують разом здійснити невеличку віртуальну екскурсію і поспілкуватися з природою.

«Що ж цікавого можна побачити, пройшовши екологічною стежкою цієї суворої пори року? Перш за все, вас огорне відчуття, що ви потрапили у казку. Засніжені дерева здіймають до неба свої крони, через які намагається пробитися яскраве сонячне проміння. У лісі світло та урочисто. Панує холодна тиша, яку час від часу порушують птахи. До речі, про птахів та тварин, які мешкають у цій частині лісу, можна дізнатися з інформаційних стендів, розташованих на стежці. А не заблукати вам допоможе спеціальне маркування на деревах», — йдеться у повідомленні.

Пройшовши екологічною стежкою до самого кінця, ви натрапите на вкриту льодом водойму. Снігу на льоду практично немає, і складається враження, що посеред лісу хтось поклав величезне дзеркало. Завдяки сильним морозам лід зараз досить товстий, проте кататися на ковзанах там ризиковано.

У лісі, якщо не дуже галасувати, можна спостерігати за птахами, які не відлетіли у теплі краї. Це і дрозди чорні, і чижі, і красені снігурі. Також на снігу можна побачити сліди зайців та інших дрібних тварин. А, якщо пощастить, то й сліди козулі чи лося.

Усіх бажаючих працівники нацпарку «Цуманська пуща» запрошують помилуватися засніженим лісом та пройти екологічною стежкою «До Запрєтки». Якщо ж назбирається більша компанія, то проведуть і цікаву екскурсію.