Для допомоги військовослужбовцям та цивільним, які поранені під час війни на території України, фонд “Східна Зірка” започаткував благодійний проєкт «Лікарі для Героїв».

Проєкт покликаний забезпечити надання висококваліфікованих послуг з реконструкції кісток обличчя, відновлення функцій та естетики на уражених ділянках голови пацієнтів з використанням новітніх технологій в імплантології, пише Рожищенська міська рада.

«На сьогодні тисячі військових з пораненнями обличчя та голови потребують такої допомоги, є серед них і мешканці нашої громади», - йдеться у дописі.

Операції пацієнтам проводяться на безкоштовній основі в українських лікарнях за рахунок державних медичних гарантій, передбачених пакетом НСЗУ. Але для можливості здійснення імплантації втрачених частин кісток черепа потрібно виготовлення пацієнтспецифічних імплантатів. Ці витрати держава не покриває. Тому вартість індивідуалізованих імплантатів поранені вимушені сплачувати власним коштом. А це для поранених - значні кошти.

«Проєкт «Лікарі для героїв» взяв на себе забезпечення наших захисників медичними виробами, тож кожен може долучитися з благодійною допомогою для наших захисників. Ваш внесок стане краплею великого добра, допомагаючи нашим героям відновити своє здоров'я», - закликають волинян.

Більш детальна інформація про проєкт та історії Героїв на сайті та сторінці фонду у Фейсбуці.

Фото: сайт Благодійний фонд "Східна зірка"