На сьогодні, після тестування, в конкурсі  лишилось 24 претенденти, які позмагаються за вакантну посаду.

Про те, хто продовжує боротьбу і, зокрема кандидата з Волині, розповів в етері ГІТу Даніїл Фуксман, юрист-аналітик Інституту законодавчих ідей.

За його словами, з 24 людей лишилось 10 осіб — це чинні або колишні співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції, окрім того, є 7 кандидатів, які представляють правоохоронні органи: САП, НАБУ, ДБР, СБУ. Також є 2 представники офісу омбудсмена, місцевого самоврядування, судді й адвокат та інші.

Читайте також: Роман Романюк пройшов співбесіду на доброчесність від НАЗК: результати. ВІДЕО

«Тестування кандидатів було нелегке. При аналізі осіб використовували інформацію, яка була у вільному доступі, а саме — декларації», — повідомив аналітик.

Він зауважив, що колишній голова Волинського центру зайнятості Роман Романюк також претендує на посаду Голови НАЗК.

«До нього є ряд запитань та невідповідностей щодо зазначеної вартості задекларованого авто БМВ Х5 2018 року випуску. Він вказав, що воно коштує близько 250 тисяч гривень, зважаючи на курс долара в той час — це було близько 9,5 тисяч доларів. Проте, ми дослідили ринкову середню вартість цього автомобіля і вона насправді складала близько 35-40 тисяч доларів та вище, залежно від характеристик», — розповів юрист.

Чоловік наголосив, що Романюк може знайти виправдання і пояснити цю різницю в ціні.

Редакція ГІТу готова озвучити позицію Романа Романюка, щодо розбіжності у ціні на автівку.

Про те, хто з кандидатів також має «проблеми» з декларацією, дізнавайтеся у ВІДЕО: