Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкоі заявив про претензії на українське Закарпаття у разі втрати Україною державності в результаті війни.

Про це пише Українська правда з посиланням на Index.

Виступаючи на річній партійній конференції у Будапешті в суботу, Тороцкоі заявив, що тиск "міжнародних фінансистів" призвів до війни в Україні, а саме до війни, яка "зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно". За його словами, "Україну купив BlackRock", найбільший у світі інвестиційний фонд, який має у своєму розпорядженні понад 10 трильйонів доларів.

Ласло Тороцкої заявив, що його партія виступає за припинення конфлікту в Україні: негайне припинення вогню, мир і врегулювання шляхом переговорів.

Він також заявив, що якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, то Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття.

"Якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття як єдина парламентська партія", – заявив Тороцкоі.

Під час торішньої партійної конференції лідер Mi Hazank говорив, серед іншого, про необхідність запобігти початку нової світової війни, а також про те, що Україна була продана іноземним інвесторам. Він виступив проти вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, оскільки вважав, що їхній вступ збільшить шанси на війну з росією.

Фото Index