Українські священники різних конфесій створили громадську організацію «Софіївське братство» для зближення православних християн.

Про цю громадську організацію, хто туди входить, розповів в етері ГІТу Олександр Колб, священник ПЦУ, голова ГО «Софіївське братство».

За його словами, ініціаторами створення громадської організації є група підписантів.

«Головною метою Братства є всебічне сприяння міжправославному діалогу для досягнення єдності українського Православ’я, об’єднання зусиль і підтримка ініціатив православних християн, спрямованих на його розбудову», — сказав пан Отець.

Також він підкреслив, що створення братства — це можливість чути один одного. Він закликав до єднання та служіння людям.

 «Сьогодні у мене виникає думка, що це навчання, як почути один одного, — зазначив душпастир. — Якщо ми зможемо почути один одного, то зможемо навчити і людей слухати один одного».

Довідково:

«Софійське братство» позиціонує себе як об’єднання православних українців – представників ПЦУ та інших помісних Церков. Основна мета діяльності братства — всебічне сприяння діалогу для досягнення єдності Українського Православ’я, об’єднання зусиль і підтримка ініціатив православних християн, спрямованих на його розбудову.

6 лютого в рамках Форуму єдності українського православ’я, що проходив на території Національного заповідника «Софія Київська» столиці, відбулись установчі збори ГО «Софійське братство».

Головою його правління обрано о. Олександра Колба, настоятеля луцького храму Рівноапостольної Марії Магдалини. До складу правління увійшов і ректор Волинської православної богословської академії о. Володимир Вакін.