У застосунку «Дія» не додаватимуть сервісів, пов'язаних з мобілізацією.

Про це в інтерв'ю «Суспільне« заявив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він розповів, що цифрові рішення у питанні виклику до територіальних центрів комплектації та соцпідтримки залежатимуть від законопроекту про мобілізацію, який Верховна рада нещодавно підтримала у першому читанні.

«Військкомати мають реєстр військовозобов'язаних «Оберіг». Багато залежить від закону про мобілізацію. Які норми в ньому залишаться? Чи буде верифікація даних 60 днів? Чи залишаться електронні засоби й так далі. Від цього буде залежати, як саме буде відбуватися верифікація даних військовозобов'язаних, та як верифіковувати інформацію, яку вже містить реєстр», – розповів Федоров.

За словами Федорова, е-реєстр військовозобов'язаних має бути якісним, щоб не було випадків, коли людина залишається «поза радаром». При цьому на підставі даних у реєстрі мають ухвалюватися рішення про мобілізацію: скільки людей та в яких регіонах.

«Тобто йдеться про якісні дані, на базі котрих можна приймати управлінські рішення про мобілізацію: скільки людей, в яких регіонах, які професії. А далі, з огляду на закон, будуть ухвалюватися рішення: як люди будуть отримувати повістки, як будуть надавати інформацію про себе. Я не хочу говорити про можливі сценарії, бо закон ще готується до другого читання. Єдине, можу запевнити ще раз, що в Дії не планується відправляти повістки. Там не буде сервісів, які пов'язані з мобілізацією — у якому б форматі Рада не ухвалила законопроєкт», – зазначив Федоров.