Сьогодні, 23 лютого 2023 року, у Луцьку відбулося погашення нового блоку марок «І буде весна!», який складається з 4 марок.

Про це повідомляє Волинська ОВА.

Поштовий випуск з такою назвою присвятили другій річниці повномасштабного вторгнення та 10-річчю українсько-російської війни. Урочисте погашення поштових марок відбулося за участі першого заступника голови обласної ради Юрія Поліщука, військовослужбовців, філателістів та громадськості.

Читайте також: На Волині погасили марку до 30-річчя Укрпошти.

«Весна завжди асоціюється зі змінами, відновленням, зародженням нового життя. І ми розуміємо, що завдяки нашим захисникам, нашим Збройним Силам України ми з вами можемо працювати та допомагати армії», - зазначила очільниця Волинської філії АТ «Укрпошта» Валентина Варголяк.

Поштовий блок «І буде весна!» складається з 4 марок, на яких зображено найвідоміші та знакові світлин воєнного часу: захоплення аеропорту «Бельбек», з якого розпочалась окупація Криму, фото авторства польського художника Kуби Камінського; воїн у променях сонця на «Азовсталі» – легендарний автопортрет, зроблений захисником Дмитром Козацьким під час героїчної оборони Маріупольської «фортеці»;весілля медиків-волонтерів у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові;світлина рук піхотинця 28-ї бригади з позивним «Сніжок», яке зафіксував Максим Дондюк за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута в березні 2023 році.

«Цей випуск марок надзвичайно важливий, адже тут відтворено найпам’ятніші події за десятиріччя війни. Українсько-московська війна розпочалася з кримських подій і апогеєм став початок повномасштабного вторгнення. Весна обов’язково переможе, Україна обов’язково переможе, якщо кожен із нас буде працювати задля цього», - наголосив перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук.

Сержанта 128 гірсько-штурмової бригади Микола Сасюк подякував колективу «Укрпошти» за те, що допомагають військовим та долучаються до майбутньої перемоги.

«Ви робите великий внесок в те, щоб люди пам’ятали про війну та увіковічуєте її в історії України і світу», - підкреслив військовослужбовець.

Тираж блоку марок складає 250 тисяч примірників. Традиційно частина виручених за поштівку коштів буде спрямована на підтримку об’єднаних сил оборони.