21 лютого у головному корпусі Волинського національного університету Лесі Українки презентували виставку художніх робіт студентів кафедри образотворчого мистецтва «Сім струн, сім кольорів… Лесина веселка».

Про подію повідомили на сайті ВНУ ім. Лесі Українки.

Захід був присвячений 153-й річниці від дня народження Лесі Українки та Дню Університету. На початку заходу присутні заспівали Гімн України та вшанували загиблих Героїв.

«У нас тривають Лесині дні, День Університету, коли ми вшановуємо нашу патронесу і долучаємося до її творчої спадщини. Цей рік ще й ювілейний від дати народження Олени Пчілки», – зауважив ректор Анатолій Цьось у вступному слові й підкреслив, що в Університеті низкою ініціатив вшановують і матір Лесі Українки. «Щодо виставки, то я вражений талантом наших представників факультету культури і мистецтв. Прекрасні роботи, теплі кольори, які дарують позитивні емоції, що так потрібні у наш час», – підсумував він.

Завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Тетяна Прокопович розповіла, що Леся Українка також любила малювати, однак здоров’я не дозволяло їй це робити.

«Студенти нашої кафедри використовують у своїх роботах твори й образи Лесі Українки, її постать. У цій виставці представлені семестрові та дипломні роботи наших здобувачів. Це сучасне бачення Лесі Українки», – заявила вона.

Під час заходу Анастасія Гордієнко й Іванна Буцук презентували музичні композиції. Фінальним акордом дійства стало театрально-художнє представлення (перформанс) творчих робіт студентів кафедри хореографії та дизайну «Стежинами Лесиної містерії». Автори проєкту: заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри хореографії Володимир Замлинний, асистент кафедри хореографії Максим Кутузов і доцент кафедри дизайну Марія Назарчук.

Фото: сайт ВНУ ім. Лесі Українки