У четвер, 8 лютого, Рожищенська громада провела в останню дорогу загиблого воїна Олега Сергійовича Васевича, який віддав своє молоде життя в боротьбі за незалежність рідної країни.

Чорна хустина покрила голову ще однієї молодої вдови, біль розірвав на шматки батьківське серце, туга та сльози затуманили очі великої родини - війна назавжди вирвала з життя ще одного Героя, захисника України Олега Сергійовича Васевича з Лукова, - йдеться на сайті громади.

Учора 32-річний воїн Олег Васевич востаннє на щиті повернувся на малу батьківщину у Луків. Остання ніч у рідній батьківській оселі - і дорога у Вічне життя. 

Сьогодні, 8 лютого, біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида за загиблим. Довгою вервечкою тягнуться до домовини, оповитої синьо-жовтим стягом, люди, аби віддати останню шану нашому захиснику. Море квітів, сліз, скорботи.

Олег Васевич з першого дня повномасштабного вторгнення був мобілізований до війська. Служив на посаді водія-електрика відділення зв'язку 118 окремої механізованої бригади.

Впевнений у собі, виважений, добрий, щирий, справжній. Олег завжди відповідально виконував усі доручені завдання, тому побратими могли на нього покластися, тому здобув повагу серед вояків. 

За майже два роки запеклої боротьби з ворогом Олег був загартованим та досвідченим воїном. Та війна вибирає найкращих.

5 лютого в районі населеного пункту Роботине Запорізької області життя Героя обірвалося під час виконання бойового завдання.

Застиг у скорботі біля домовини Героя посивілий батько, котрий разом з сином захищав рідну землю. Ця втрата назавжди сталевим лезом увійшла в його серце, спопелила душу, наповнила свідомість бажанням помсти.

Чин відспівування загиблого захисника України Олега Васевича відбувся у храмі Архістратига Михаїла у Рожищі.

Згодом велелюдною процесією під тужливі мелодії військового оркестру та церковні піснеспіви Олега Васевича провадили до місця його останнього спочинку - на Алею Слави місцевого кладовища.

Майорять на вітрі державні стяги, до когорти Небесного воїнства Рожищенської громади приєднується ще один Герой, ім'я якого житиме у віках!


Редакція ГІТу висловлює щирі співчуття родині загиблого захисника!

Фото та відео: газета Наш край, Рожищенська міська рада