Житель села Велика Глуша Камінь-Каширської громади Ковзолович Валентин Петрович загинув у перший рік повномасштабного вторгнення рашистів.

На захист Батьківщини він пішов навіть попри травму: коли через це у військкоматі відмовили у мобілізації, став до лав ЗСУ добровольцем, - пише газета Полісся.

Патріотизм, незламність і міцність духу Валентин проявив ще у 2015-2016 роках, коли брав участь в АТО. Тоді він ніс службу в гарячих точках на Донбасі. Із початком повномасштабного вторгнення у складі 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого він стояв на захисті своєї держави на Харківщині та Донеччині.

«Через травму командира певний період часу виконував його обов’язки. Пізніше його бригаду перекинули в Бахмут. Виконуючи бойове завдання в селі Берестове Бахмутського району під час мінометного обстрілу на полі бою 05.06.2022 року Ковзолович Валентин Петрович загинув», — йдеться у петиції про присвоєння звання Героя України, яку оприлюднила на сайті Президента Ірина Ковзолович.

Валентин мав позивний «Тихий», але для ворога він навряд чи був таким. Сержант відважно виконував важливі бойові завдання, тож під час служби був нагороджений президентом медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За участь в антитерористичній операції». Посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Рідні та близькі захисника переконані, що він гідний також почесного звання Героя України. Згідні з тим, що боєць заслужив його, й усі, хто вже залишив свій голос під відповідною петицією.

До речі, збір підписів триває з 25 січня і наразі звернення підтримало уже майже 13 тисяч осіб. Долучитися до голосування можна, перейшовши на сайт глави держави за цим QR-кодом.

Петиція зареєстрована під номером №22/216976-еп. https://petition.president.gov.ua/petition/216976

Тетяна ПРИХОДЬКО

Фото: газета Полісся