Олександр Трачук з Горохівщини сам розробив унікальний верстат, що пришвидшить нарізання стрічок для маскувальних сіток.

Чоловік працює вчителем трудового навчання в одній зі шкіл, - пише Суспільне.

«Тканина дуже важко ріжеться ножицями. І дивлячись, скільки часу це забирає, визріла ідея такого верстата. Використав прості леза з канцелярських ножів», — говорить Олександр Трачук.

Пристрій, який розробив вчитель, уже випробували. Верстат завезли луцьким волонтеркам з об’єднання «Павутинки», яке працює з першого дня повномасштабного вторгнення.

Як розповіла волонтерка Оксана Петрова, жінки починали плести маскувальні сітки з тканин, які приносили люди. Пізніше вироби вдосконалили. 

«Плели дуже смішні сітки, як вміли. Неправильна колірна гама, неправильне плетиво. Але і дронів не було так багато тоді, можливо на той момент так було добре. Але з часом вдосконалювались, і плетиво вирівнялось», — говорить волонтерка.

Оксана Петрова говорить, що волонтерки ріжуть стрічки і ручними ножицями, і електричними. Тепер будуть користуватись верстатом. 

«Цей верстат нас дуже виручить, це велика економія часу», — додала жінка.

Волонтерки показали сітку розміром 10 на 10 метрів, в її основі — пластикова садова сітка. Волонтерка Ольга Грицай каже: плели її тиждень на замовлення військових медиків.

«Ми призвичаюємось до того, що потребує наш захисник. Комусь треба на машини, комусь на танк, на окоп. На окопи беруть ниткові», — каже жінка.

Окрім маскувальних сіток, волонтерки Павутинки виготовляють також нашоломники. 

 Фото: Суспільне Луцьк