У Луцьку створили інтерактивну карту, завдяки якій можна легко знайти потрібного кликуна та спланувати маршрут для відвідування. Кликун - це так званий міський слуга, вони були справжніми захисниками міста та жителів.

Про цю ініціативу, розповіла в етері ГІТу Катерина Теліпська, начальниця управління туризму та промоції Луцької міськради.

За її словами, інтерактивна карта стала наступним етапом розвитку проєкту «Луцький кликун», який організовується Луцькою міською радою з 2015 року. У нас в Луцьку відновлена давня професія кликуна, він сурмить з В`їзної вежі Луцького замку.

«Щороку 6 березня ми відзначаємо День кликуна. Проєкт «Луцький кликун» полягає в тому, щоб встановлювати скульптури кликунів по місту. Ми вирішили усіх їх позначити на туристичній мапі у Google Maps, щоб було легше орієнтуватися та шукати їх лучанам та гостям міста», — каже Катерина Теліпська.

Вона повідомила, що на мапі ви знайдете не лише фото скульптур, а й їхні імена, історії та адреси. Цю карту ви може використовуватись для цікавого квесту містом, який сподобається як дорослим, так і дітям.

«Сьогодні кликунів у Луцьку є близько 20-ти», — додала начальниця управління туризму та промоції Луцької міськради.