4 квітня у Рожищі та Луцьку презентують виставу «Колаборант» за однойменною п'єсою драматурга Дмитра Корчинського.

Про цю п'єсу, прототип головних героїв та історію створення в етері Громадського інтерактивного телебачення розповів драматург, публіцист, філософ Дмитро Корчинський.

За його словами, прототипом для п'єси став реальний колаборант:

«Я написав цю п'єсу більше року тому. У мене колись був знайомий політолог Дмитро Видрін, який певний час був радником президента (Віктора Януковича, — ред.), втік після Революції гідності до Криму, де в нього нерухомість, виявився "ватником", обрав не ту сторону. 1,5 роки тому мені показали відео, де він виступає у москалів і я був настільки обурений тим, що він говорив, що тепер я мрію, щоб він не встиг втекти й дістався саме мені, коли ми звільнятимемо Крим. В очікуванні цього приємного моменту, я вирішив написати п'єсу».

Автор зізнається, що навмисне написав свій твір у Чехівсько-Булгаківській манері, хоча й ненавидить її — тема вимагала такої стилістики.

Попри важку тему пан Дмитро ідентифікував п'єсу, як комедію:

«Всю свою ненависть до цих людей я вклав у цю п'єсу. В ній вдалось обійтись без позитивних персонажів — суцільні хробаки і потвори — але, на щастя, наприкінці всі дуже весело помирають».

Вистава побувала з гастролями в різних містах України та була тепло прийнята глядачами. Дмитро Корчинський сподівається, що і луцькому глядачеві спектакль сподобається.

Раніше ми писали, що п'єсу покажуть в приміщенні Будинку культури міста Луцьк.

Вистави у Рожищі та Луцьку — благодійні, гроші з них спрямують на підтримку військових 1 ОШБ Да Вінчі.

Читайте також: Порвали портрет путіна та кричали «Слава Україні»: у Рожищі презентували виставу «Колаборант»